eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Gozsdu Udvar az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Király utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem lesz éjféli záróra az erzsébetvárosi bulinegyedben

Nyolcan tartózkodtak és heten szavaztak igennel az önkormányzat szerdai ülésén.

Nyolc tartózkodással és hét igen szavazattal zárult a bulinegyedben éjféli zárórát elrendelő előterjesztés szavazása Erzsébetváros ellenzéki vezetésű és többségű képviselő-testületének szerdai ülésén – derül ki Vajnai Attila helyi aktivista Facebook-bejegyzéséből.

Az aktivista a bejegyzében hozzáteszi, hogy „a polgármester újra megígérte, hogy szigorúbb fellépésre kéri a rendvédelmi szerveket a kerületben”. A mellékelt képről az is kiderü, hogy a kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter is a nemmel felérő tartózkodás-gombot nyomta meg.

A posztot kiszúró Hvg.hu emlékeztet, hogy szeptemberben, a belső-erzsébetvárosi zárórával és az az alól mentesítő kritériumrendszerrel kapcsolatos döntéseket előkészítő munkacsoport teljes mellőzésével került elő egy önkormányzati előterjesztés az éjféli zárról, amiről a polgármester azt mondta, az „csak egy ötletszerű munkaanyag”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×