eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: police.hu

Borzalom a Balatonnál - a rendőrség rárepült a videóra

A balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

A Budapesti Autósok Közössége október 5-én osztott meg egy fedélzeti kamerás felvételt honlapján. A videón egy 2022. október 4-én rögzített hajmeresztő előzés látható, amely a 710-es számú úton történt.

A rendőrség a felvétel kapcsán eljárást indított, hivatalosan bekérte az eredeti felvételeket, majd néhány napon belül beazonosította a cselekmény sértettjeit és elkövetőjét.

Az eljárás adatai szerint egy 29 éves férfi személyautójával az M7 autópálya irányából közlekedett a 710-es számú főúton, ahol irányjelző használata nélkül áttért a szemben lévő forgalmi sávba azért, hogy az előtte haladó tehergépkocsit megelőzze.

Az erdőtelki fiatalember manőverét úgy hajtotta végre, hogy közben vele szemben kettő gépkocsi is közlekedett. A frontális ütközés elkerülése érdekében a szemből, egymás mögött érkező két sofőr erőteljesen fékezett, valamint hirtelen kormánymozdulattal az útpadkára húzódtak.

Az első gépkocsit egy 65 éves hölgy vezette, aki kihallgatásán elmondta, hogy amikor az útpadkára hajtott, akkor az autója megcsúszott és kis időre elvesztette uralmát a járműve felett, annyira megijedt.

A 29 éves férfi a szabálytalan előzés végrehajtásával a vele szemben közlekedő autósok életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A fiatalember gyanúsítotti kihallgatásán cselekményét elismerte és megbánta.

Ellene a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon folyik büntetőeljárás közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×