eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat sajtóközlemény

Közméltóságok fociznak Csíkszentdomokoson, Kövér László is ott lesz

A meccsek 2022. október 7-én, pénteken 10 órakor kezdődnek a Buzánszky Jenőről elnevezett labdarúgóközpontban.

Idén sem marad el a Magyar Parlament, valamint a székely és a csángó közméltóságok focicsapatainak barátságos futballtornája – írja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közleményében.

A sportesemény már hagyománnyá vált: a Magyar Parlament, illetve a székely és a csángó közméltóságok csapatai már hosszú évek óta megmérkőznek egymással a futballpályán. A Buzánszky Jenő Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Focikupán, illetve a budapesti Városligeti Gyereknapon pedig minden tavasszal gyerekcsapatok kergetik a labdát, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával, illetve szervezésében.

A tornák névadója, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat 2015-ben elhunyt egykori tagja, aki haláláig betöltötte a Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának elnöki tisztjét, fáradhatatlanul szervezett, és rendszeresen bíráskodott a gyerekek focitornáján. A meccset az ő emlékére tartják.

A program október 8-án folytatódik: a szervezet tagjai, köztük Kövér László, az Országgyűlés elnöke ünnepélyes eseményen átadja a gyimesbükki csángó óvodát és műfüves focipályát, emellett felszentelik a Tusnádi óvodát és templomot.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×