INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

kukaholding

nhkv

szemétszállítás

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

A kukaholding visszaszólt Karácsony Gergelynek szemétügyben

Infostart

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. több forrást juttat a fővárosi céghez, mint a korábbi években – közölte szerdán a társaság.

A hulladékgazdálkodásban dolgozók Ecseri úti telephelyének két üzemében kedd reggel kezdett – az FKF megfogalmazása szerint – vadsztrájkba több száz dolgozó azt követően, hogy az első rezsiszámláik kézhez vétele során azzal szembesültek, hogy a főváros által adott béremelést az infláció és a rezsi növekedés felemésztette. Karácsony Gergely főpolgármester erre reagálandó a közösségi oldalán mások mellett azt írta, hogy a kukaholding nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt 3 évben az állami „cégszörny” 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek. (Az FKF a kukaholding alvállalkozója.)

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő, visszautasítva az FKF állításait, szerdai közleményében jelezte:

„Az NHKV – mint az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására kijelölt gazdasági társaság – hulladékgazdálkodási közszolgáltatás finanszírozására vonatkozó közfeladatát a jogszabályoknak megfelelően látja el, s a jogszabályban rögzített fizetési kötelezettségét valamennyi közszolgáltató felé fizetési határidőn belül teljesíti, késedelmes fizetésbe nem esik. Társaságunknál nincs lejárt, kifizetetlen szolgáltatási díj számlája a fővárosi cégnek. Az NHKV évek óta minden szolgáltatási díj számlát határidőben vagy határidő előtt kifizet. Elszámolási vitánk jelenleg nincs a fővárosi céggel, sikeresen lezártuk minden üzleti évünket. Az elszámolással kapcsolatban a fővárosi cég, illetve korábban az FKF menedzsmentje további jogszerű finanszírozási igénnyel nem élt.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bár megkezdték már a tárgyalásokat, az FKF-es dolgozók akciói miatt akadozik a szemétszállítás Budapesten. Ha szerda estig nem lesz megállapodás, a főváros a katasztrófavédelemhez fordul a szolgáltatás biztosítása érdekében.

Nyitókép: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018