eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Férfi tankol egy teheráni benzinkúton 2019. november 15-én, miután a kormány jelentős benzináremelést jelentett be. A bejelentés nyomán tüntetések kezdődtek több iráni városban. A tiltakozók utakat zártak le, a rendőrök azonban feloszlatták a tömeget.
Nyitókép: Abedin Taherkenareh

Újabb benzináremelés jöhet

A hatósági árak azonban nem változnak.

Bár a benzinárstop év végéig marad, a kutasoknak már a hatósági árral érintett üzemanyagok után is tagi hozzájárulást kell fizetni a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség kasszájába – írja a pénzcentrum.hu.

A tagi hozzájárulás alóli mentesítés 2022. október 1-jével szűnik meg a hatósági árral érintett üzemanyagoknál – hívta fel a figyelmet a szövetség.

Így a kutasoknak a benzin esetében literenként 1,99 forintot, a gázolajért pedig 1,864 forintot kell befizetni a kasszába.

Ez persze nem érinti a 480-as hatósági árat, de a kereskedők a piaci árakba beépíthetik: vélhetően ez a változás is közrejátszik az drágulásban: a piaci áron tankolóktól a 95-ös benzin literjéért bruttó 25 forinttal kérnek majd többet szerdától, a gázolaj piaci literára pedig bruttó 18 forinttal emelkedik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×