eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A várható főnyeremények összege látható egy monitoron Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ki milyen taktikát szokott követni annak érdekében, hogy eltalálja a nyertes lottószámokat? (x)

A szerencsejátékok, főleg a lottózás valószínűleg sosem fog kimenni a divatból, legalábbis pontosan ezt mutatják azok a statisztikák, melyekből egyértelműen látszik, hogy még napjainkban is elég népszerű játéknak számít a lottózás.

Ha mi magunk talán még nem lottózunk, valószínűleg van legalább 1-2 barátunk, családtagunk vagy ismerősünk, aki hétről hétre izgatottan várja a következő nyertes lottószámok kisorsolását, bízva a jószerencséjében. De mégis kiknek való a lottózás, és mennyire szabad komolyan venni a szerencsejátékokat?

Kiknek lehet érdemes elkezdeni lottózni?

Ma már nemcsak az idősebb korosztály, hanem a fiatalabbak számára is igen nagy izgalmakat okoz a lottózás világa.

A játékosok között van, aki mindenféle statisztikákat kezd el követni, melyekből megpróbálja kikalkulálni azt, hogy melyek lesznek a következő nyertes lottószámok. Ilyenkor a leggyakoribb, hogy a játékosok összegyűjtik azokat a számokat, melyek viszonylag régóta, hetek vagy hónapok óta nem voltak felsorolva a nyertes számok között.

Ehhez kell némi kutatómunka, és a plusz időt is rá kell szánnunk, de akik ebbe a taktikába hisznek, nem sajnálnak rá semennyi időt, hiszen biztosak a dolgukban. Arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy a nyertes lottószámokat minden esetben véletlenszerűen, szigorú ellenőrzés mellett sorsolják ki.

Mégis találhatunk olyan weboldalt, ahol külön rá tudunk keresni az adott lottótípusra, és megtudjuk nézni, hogy melyek azok a számok, amik viszonylag ritkán szoktak csak a nyertes számok között felsorakozni.

Akadnak olyan lottójátékosok is, akik a szerencseszámaikban bíznak, mely sokszor köthető fontos dátumhoz, születési időhöz, de léteznek olyan játékosok is, akik teljesen véletlenszerűen töltik ki a lottószelvényüket hétről hétre.

Talán sokak számára meglepő, de a lottónyertesek többsége éppen azok táborát erősíti, akik bizony egyszerűen, hasraütés szerűen tippelik meg a számokat a szelvényen.

Melyik lottóval mekkora lesz az esélyünk a telitalálatra?

Taktikázhatunk, és követhetünk különféle statisztikákat is, a lottózás lényege ugyanaz marad: olyan számokat megjelölni a szelvényeken, melyeket később a lottószámok között fognak kisorsolni.

A legjobb azonban az, ha bízunk saját magunkban és a megérzéseinkben, és nem hagyjuk, hogy bárki befolyásolni tudja a döntésünket.

A játékot azonban élveznünk is kell így nem érdemes feleslegesen rástresszelni, és idegeskedni rajta. Mindenkinek, aki helyesen kitölti a lottószelvényt, pontosan ugyanakkora esélye van a győzelemre, ehhez pedig csak némi szerencsére van szükség.

Az ötös lottó esetében viszonylag sok, összesen 90 számból kell jól megtippelnünk az 5 számot, ami reményeink szerint majd a következő heti nyerő számok lesznek. A hatos lottónál pedig 45 számból kell 6 számot jól kiválasztanunk ahhoz, hogy nyeremény üsse meg a markunkat. A hatos lottónál már egy kicsit nagyobbak a nyerési esélyeink, de éppen ezért, valamivel kisebbek szoktak lenni a nyeremények is.

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×