eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gas station at sunset.
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

Térképes segítség, hogy a drága tankolás ne rondítson bele a külföldi nyaralásba

Hogy a legolcsóbban megússzuk a külföldi autós útiköltséget, érdemes még a határátlépés előtt teletankolni a kocsit, ehhez érkezett most segítség.

Sokan választják az autós utazást, egy négytagú családnak talán ez az legköltségkímélőbb. Főleg hogy itthon még kedvezményes áron tankolhatunk – írja a Pénzcentrum.

A portál felidézi, hogy a magyar kormány még 2021. november 15-től befagyasztotta hazai üzemanyagárakat. Első körben 3 hónapra maximálták 480 forintban a 95-ös benzin valamint a gázolaj kiskereskedelmi árát. Aztán előbb 2022. május 15-ig, majd később július 1-ig, utána pedig október 1-ig hosszabbították meg az intézkedés hatályát.

Érdemes tehát külföldi autós utazás előtt még Magyarországon teletankolni a kocsit. Már ahol ezt engedik – hiszen több kúton is legfeljebb 20 liter üzemanyag vételezhető – írja a gazdasági lap, ami térképen mutatja a határ előtti utolsó benzinkutakat:

A Pénzcentrum azt is kiemeli: aki Tornyiszentmiklósnál lépi át a határt Szlovénia irányába, az figyeljen! Mert ha még akedvezményes áron szeretne tankolni, akkor álljon meg Muraszemenyén. Ugyanis szinte észrevétlenül lépjük át a határt, és „az a Mol-kút ott a távolban” már Szlovénia. Ott pedig már nem érvényes a hazai hatósági ár.

A környező országokban egyébként az alábbiak szerint alakulnak az üzemanyagárak:

  • Horvátországban a 95-ös benzin 803 forint, a gázolaj 810 forint,
  • Ausztriában 843 forint mindkettő,
  • Szlovéniában 692 forint a benzin, 729 forint a gázolaj,
  • Romániában 702 forint a benzin, 753 forint a gázolaj,
  • Szerbiában 702 forint, illetve 749 forint,
  • Szlovákiában pedig 766 forint a benzin, 767 forint a gázolaj.
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×