eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Margit hídtól a Kossuth térre mentek a tüntetők

A futárok szerveztek demonstrációt hétfő délelőttre.

Lezárták a tiltakozók a Margit híd Budára vezető külső sávját hétfő reggel 7 óra körül. A másik sávon akkor még lassabban, de haladt a forgalom, és a villamosok is jártak.

Fél 8 körül a Pestre haladó oldalon is lezártak egy sávot a tüntetők, majd 7.45 körül a további sávokat is elfoglalták a pesti hídfő közelében. A villamosokat és a buszokat némi vita után engedték el a tiltakozók.

Az előzetesen bejelentett gyűlés 9 órakor véget ért, de a résztvevők teljes szélességében elfoglalták a Margit hidat.

Fél 10 körül a tüntetők nagy része elindult a körúton, a Nyugati után az Oktogonhoz értek 10-re, majd innen az Andrássy úton vonultak tovább, akadályozva a forgalmat. Innen a Deák tér érintésével vonultak az Astoriára, aztán a Kossuth Lajos utcán haladtak tovább. A tüntetők végül a Kossuth térre mentek, ahol hárompontos petíciót lehet aláírni, ebben a rezsicsökkentés megváltoztatására vonatkozó, valamint a kata módosítására szabályok újratervezetését kérik. A demonstráció fél 1 körül ért véget.

Egy kisebb csoport a Margit hídon maradt, de őket 11 óra előtt a rendőrök felszólították, hogy hagyják el a villamossíneket és az úttestet. Ahogy ez megtörtént, újra megindulhatott a forgalom a hídon mindkét irányba.

A demonstrációt a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása és a rezsiköltséget emelkedése miatt szervezték a futárok, és kérték, hogy ellenzéki pártok ne vegyenek részt rajta. Többen is felszólaltak, volt, aki verset szavalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×