eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Budapest, 2021. szeptember 4. A Budapesti Közlekedési Zrt. közreműködésével a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére közlekedtetett autóbusz megállóhelyek táblái a zuglói végállomáson. Az Örs vezér tere, hivatalosan Örs vezér tér Kelet-Pest egyik nagy forgalmú csomópontja. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Új szemeteseket kap a főváros

A Budapesti Közművek 195 új kukát helyez ki a fővárosban – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) köztisztasági divíziója pénteken.

Az FKF az elmúlt egy hónapban már 150 új helyszínre helyezett ki kukát a fővárosban – tették hozzá.

Azt írták, a pandémiás időszak lezárultával és a jó idő beálltával megélénkült gyalogosforgalom és közterülethasználat, a fővárosi parkokban megnövekedett látogatószám, a Budapestre visszatérő turizmus, valamint a szabadtéri tevékenységek, rendezvények, közösségi összejövetelek alapján az FKF szakemberei indokoltnak látták további gyűjtők kihelyezését. A Budapesti Közművek ennek alapján – a kerületektől és a lakosságtól beérkezett jelzéseket is figyelembe véve – döntött a további 195 új kuka felszereléséről Budapest mind a 23 kerületében.

Az új szemetesek listája a Budapesti Közművek honlapján itt olvasható.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×