eur:
395.19
usd:
364.24
bux:
65848.51
2024. március 19. kedd Bánk, József
Farkas Flórián fideszes képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. február 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Farkas Flórián miatt feloszlathatják a Lungo Dromot

Egy, a Népszava birtokába került írat szerint a Lungo Drom elnökének tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését.

A Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését, az alapszabályban rögzített célok elérését – ezt állítja a Népszava bíritokába került beadvány indokolása, ami egy eljárás megindítását, illetvá átfogó vizsgálat elrendelését kezdeményezi a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél.

A lap szerint a dokumentum aláírói a Lungo Drom Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség „felszámolását, törlését, jogutód nélküli megszüntetését” indítványozzák az ügyészségnél.

A beadványt összesen öten írták alá, köztük Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik elnökhelyettese, aki a legutóbbi választáson ugyan a Phralipe színeiben szerzett mandátumot, de papíron – mivel elmondása szerint formailag nem történt meg a kizárása – máig tagja a Lungo Dromnak. Két másik aláírói pedig napjainkban is a Lungo Drom képviselője az ORÖ-ben.

Farkas Flórián a beadvány szerint egy személyben hozza meg az egyesületet érintő döntéseket, a szervezet működése és gazdálkodása átláthatatlan – teszi hozzá a napilap. 2017-től kezdődően a Lungo Drom nem nyújtott be pénzügyi beszámolót. A bíróság honlapján elérhető legutóbbi beszámoló a 2016-os évre vonatkozik, ez is csak 2021 őszén érkezett meg.

A beadványban az is szerepel, hogy a tagságnak nincs tudomása arról, pontosan milyen vagyontárgyak, épületek, ingóságok vannak a Lungo Drom tulajdonában. A melléklet sorolja azokat a százmilliós tételeket, amelyek felhasználásáról szintén nincsenek érdemleges információk. Az irat szerint az sem ismeretes, hogy milyen döntés alapján terheli 60 millió forintos jelzálogjog a Lungo Drom székházát.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×