eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma
A gyalogos forgalom elől lezárt, felújítás előtt álló Lánchíd 2021. március 17-én. Megkezdődik a Lánchíd korszerűsítése, a március 17-i részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is, gyalogosok a felújítás 2023-ra tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon. Az autós forgalom elől várhatóan június közepén zárják le a hidat, addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai buszjáratok zavartalanul közlekedhetnek rajta.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Most jön, ami még nem volt: rakpartzár Budán

Hétfőtől új forgalmi viszonyokkal kell megismerkedni, mutatjuk a részleteket!

A Lánchíd korszerűsítési munkái miatt mától augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint ebben az időszakban Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca-Alagút-Alagút utca-Attila út-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca-Lánchíd utca-Apród utca-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak.

Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni. Onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila út-Alagút utca-Alagút-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart, vagy az Attila út-Lánchíd utca-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra.

Az Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők - a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt - a Margit hídnál sem tudnak majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra.

A BKK szerint a teherforgalomnak érdemes az Árpád híd-Hungária-gyűrű-Rákóczi híd útvonalon közlekednie.

A pesti alsó rakparton - ott ahol korábban hétvégente a gyalogosok számára nyitottak meg egy szakaszt - ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×