eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Facebook

Csatlakoznak egy budapesti gimnázium tanárai a budaörsiek polgári engedetlenségéhez

A Kölcsey Gimnázium 24 pedagógusa névvel vállalta a bejelentésről szóló Facebook-posztban az egyetértését.

A budapesti VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium 24 tanára is csatlakozik a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium felhívásához, és szeptembertől polgári engedetlenséggel állnak ki a szakmájukért – vette észre a csatlakozó tanárok nevével a Facebookon közzé tett felhívást a Telex.

A poszt szerint a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének elérni.

❗❗Újabb iskola csatlakozott a kilátásba helyezett polgári engedetlenséghez❗❗ Csatlakozó nyilatkozat Mi, a Budapest VI....

Posted by Tanítanék on Tuesday, June 14, 2022

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium közel hatvan tanára múlt héten helyezett kilátásba polgári ellenállást a következő tanévtől, hogy felhívják a kormány figyelmét: máig nem kapták meg az ígért megbecsülést, és a munkájukat egyre nehezebb körülmények között kell végezniük – emlékeztet a lap.

A budaörsi Illyés tanárai már februárban is polgári engedetlenségi akcióban tiltakoztak a pedagógusok sztrájkolását ellehetetlenítő kormányrendelet ellen.

A kormányrendelet azt mondja ki, hogy a gyermekfelügyeletet minden, sztrájkkal érintett köznevelési intézményben biztosítani kell. A rendelet azután született, hogy január 31-én 2016 óta először sztrájkoltak országszerte a pedagógusok, a kétórás, figyelmeztető sztrájkban több mint húszezren vettek részt. Novák Katalin államfő május végén egy nap alatt írta alá a pedagógussztrájkot ellehetetlenítő törvénymódosítást.

Korábban a kormány azt kommunikálta – idézi fel a lap –, hogy szívesen tárgyalnak a tanárok követeléseiről, de a polgári engedetlenséget nem tűrik. Pintér Sándor belügyminiszter, aki most már az oktatásért is felelős, miniszterjelölti meghallgatásán kijelentette, hogy „oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol rend van”, és hogy a tanárok polgári engedetlenségét „fegyelmi kérdésnek tekinti”.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×