eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kétnapos ülést kezd a parlament - Varga Mihályé a legfontosabb esemény

Napirend előtt felszólal az ukrán nemzetiségi szószóló is.

Az Országgyűlés plenáris ülése kedden délután egy órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Mások mellett beszédet mond az ukrán nemzetiségi szószólója Grexa Liliána. Ezt követően interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangoznak el. Az ellenzékiek a többi között a panelprogramról, a kilakoltatásokról, a pedagógusok béremeléséről, a magas inflációról és a Sajó szennyezéséről faggatják az új kormány minisztereit és államtitkárait.

A Fidesz-KDNP-sek a haderőfejlesztésről, az óvodaépítésről, a Magyar Falu programról és a nyugdíjak emeléséről szeretnének többet megtudni.

A képviselők az ülésnap második részében két nemzetközi megállapodásról vitáznak, majd meghallgatják a napirend utáni felszólalásokat.

A legfontosabb országházi esemény azonban nem a nagyteremben lesz, hanem egy kisebb helyiségben, ahol kedden délelőtt

Varga Mihály pénzügyminiszter átadja a jövő évi költségvetés tervezetét Kövér László házelnöknek.

A 2022-es büdzséről ezt mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón: a jövő évi költségvetésben 68 ezer milliárd forintos GDP-vel számolunk, 26 ezer milliárd körüli ennek megfelelően a költségvetési főösszeg. Az infláció 5,2 tized százalékos lesz a jelenlegi bizonytalan környezetben meghatározható előrejelzések szerint. Ennek, valamint a brüsszeli engedékenység ellenére - hiszen jövő évben láthatóan még nem kíván Brüsszel visszatérni a Maastrichti kritériumok által előírt szabályok betartásához - a 3,5 százalékos hiánycélt tűztük ki célul, és úgy gondoljuk, hogy reális a 4,1 százalékos növekedés.

Szerdán reggel 9 órakor kezdődik a parlamenti munka, szokás szerint napirend előtti felszólalásokkal, majd az Országgyűlés dönt a párbeszéde Szabó Tímea és Tordai Bence képviselők, valamint Akopján Nikogosz Örmény nemzetiségi szószóló mentelmi ügyéről. Ez az ülésnap is napirend utáni felszólalásokkal zárul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×