eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vaddisznó süldők (Sus scrofa) Pomáz környékén 2017. augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Újabb vaddisznókat észleltek a János kórház környékén - videó

A héten ugyanezen a környéken lőttek ki kismalacokat. A Pilisi Parkerdő is reagált az incidensre.

Héttagú vaddisznókondáról készített videót a Telex egyik olvasója. Az állatok csütörtök éjszaka, nem sokkal éjfél előtt keltek át az úttesten Budán, a Nagyajtai utcai villamosmegállónál, a Szent János Kórház melletti zöld területen.

Ez ugyanaz a környék, ahol szerdán napközben vadászok lőttek ki vaddisznókat, illetve kismalacokat.

Utóbbi incidnessel kapcsolatban a Budapest és környékének erdőit kezelő Pilisi Parkerdő közleményt adott ki, amiben leszögezik, hogy az erdőgazdaság városok, települések – így Budapest vagy a XII. kerület – belterületén nem végez vadászati tevékenységet és nem folytat vadgazdálkodást, így az eset kapcsán sem ők intézkedtek, és annak során egyetlen munkatársuk sem volt jelen – szúrta ki a Hvg.hu.

A Pilisi Parkerdő arra is felhívja a figyelmet, hogy a belterületi fegyverhasználat szabályozása, engedélyezése és a jogosultság ellenőrzése nem vadászati, vadgazdálkodási vagy erdészeti kérdés. A belterületi fegyverhasználathoz szükséges engedélyt a területileg illetékes rendőrhatóság állíthatja és állítja ki.

A belterületi vad problémájának kezelésére az érintett önkormányzatok alkalmazhatnak az említett jogosultságokkal rendelkező specialistákat. Ők megfelelő rendőrségi engedélyek birtokában indokolt esetben akár fegyverüket is használhatják a település belterületén.

(Nyitóképünk illusztárció.)

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×