eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Magyar Közút/Instagram

Megint beleszálltak a Közút egyik munkagépébe – videó

A fűnyírási munkák fokozott veszélyt jelentenek, mert a folyamatosan mozgó terelés miatt nem érdemes lezárni jóval korábban a sávot.

Néhány nappal ezelőtt az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán dolgoztak a Magyar Közút munkatársai. Egy, a helyszínen található forgalomfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy autós az utolsó pillanatokban próbál az elfogyó sávból besorolni, de nem sikerül neki, ezért nekicsapódott az energiaelnyelő modullal felszerelt teherautónak.

A közútkezelő Instagram-posztjában megjegyzi, a baleset idején száraz, csapadékmentes volt a burkolat, és jók voltak a látási viszonyok is. A munkaterülettől nem túl messze egy, a pálya felett található digitális táblán előre jelezték a sávzárást, valamint az előjelző autók is az előírások szerinti távolságra haladtak a füvet nyíró géptől. Ráadásul a munkát reggel 5 órakor kezdték, elkerülendő a torlódást.

Az alább látható balesetben szerencsére nem sérült meg senki. Az energiaelnyelőt pótolni kell, de a hordozó jármű nem sérült meg. A károkozó hölgy a felelősségét elismerte – teszi hozzá a Magyar Közút.

Végül azt is megjegyzik, hogy megint többen csak az utolsó pillanatban kerülték ki a gépüket, ezért fontos lenne, hogy mindig megfelelő követési távolságot tartsanak az autósok, hogy lássák mi történik előttük.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×