eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az idei közbeszerzési pályázat eredményeként a Volánbuszhoz érkező 503 új autóbusz egyike, egy Volvo 8900 B6SC típusú autóbusz a buszok érkezésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón, a Népliget autóbusz-pályaudvaron 2021. július 20-án. A július első felében megkötött 32,9 milliárd forintos szerződések alapján 365 Credobus, 88 Mercedes, és 50 Volvo típusú buszt szállítanak a gyártók a Volánbusznak 2022 elejéig. A korszerű, környezetkímélő járművek túlnyomórészt az ország keleti és nyugati megyéiben közlekednek majd.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Átöltözteti dolgozóit a Volánbusz

Lezárult az új formaruhákat érintő közbeszerzési eljárás a Volánbusznál: az érintett munkavállalók egyenruhája várhatóan az év negyedik negyedévétől, fokozatosan újul meg - közölte a Zrt. kedden.

A közbeszerzési eljárás eredményeként 2022 őszétől három közhasznú társaság, az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft., a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. szállíthatja a Volánbusz formaruha viselésére jogosult munkakörökben dolgozó munkavállalóinak egyenruháját – tudatta a vállalat.

Az új kollekciót az érintettek csaknem 60 fős csoportja két hónapig tesztelte a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával.

Kifejtették: a nyertes pályázók 2023 közepéig 1,15 milliárd forintos keretösszegben több mint 62 ezer ruhadarabot, köztük téli- és softshell kabátokat, zakót, nyakkendőt, farmernadrágot, blézert, blúzt és inget szállítanak a közlekedési vállalatnak.

Elsőként azok a munkatársak kapnak az új kollekcióból, akik 2022 második félévében válnak jogosulttá a ruházati termékekre. Átmenetileg – a kihordási idő lejártáig – a korábbi formaruhák is használatban maradnak – áll a Volánbusz közleményében.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×