eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Molnár Gyula, az MSZP elnöke az MSZP-Párbeszéd választási eredményváró rendezvényén, az MSZP újbudai székházában 2018. április 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

A DK-hoz igazolt az MSZP korábbi elnöke

Molnár Gyula a közösségi oldalán osztotta meg a hír, miszerint fontos döntésen van túl.

Molnár Gyula bejegyzésében felidézi, hogy a rendszerváltás óta részt vesz a magyar belpolitikában: öt cikluson át volt Újbuda országgyűlési képviselője, két cikluson keresztül polgármesterként vezette a kerületet, és volt idő, amikor az MSZP elnökeként kellett helytállnia.

„A politikában ezernyi dolog változhat, egyvalami azonban állandó: nincs sikeres politikus sikeres politikai közösség nélkül. És ha a puding próbája az evés, akkor a közösség próbája a közös munka. Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk együtt a DK-val, és

mára már nem kérdés, hogy én a DK közösségéhez szeretnék tartozni”

– fogalmazott.

Emlékezetes, a szocialista párt tavaly nyáron zárta ki korábbi elnökét, miután Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) előválasztási miniszterelnök-jelöltje bemutatta pártja újbudai jelöltjeként Molnár Gyulát. Az MSZP fegyelmi testülete indoka szerint „súlyosan megsértette a párt integritását, és a kongresszus által elfogadott stratégiáját”, amikor csak a DK támogatásával vállalta a választási megmérettetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
2025-ben jöhet a fordulópont a villamos energiában: átveszi a megújuló energia a hatalmat a szén felett

2025-ben jöhet a fordulópont a villamos energiában: átveszi a megújuló energia a hatalmat a szén felett

Az elmúlt két évtized legmagasabb növekedése várható 2024-ben és 2025-ben a globális villamosenergia-keresletben. Pozitívum, hogy a villamosenergia-szükséglet növekedésének mintegy felét már a napelemek fedezik - áll a Nemzetköz Energiaügynökség (IEA) évközi frissítéseket tartalmazó "Villamosenergia 2024" riportjában. A várakozások azt mutatják, hogy 2025 lehet a fordulópont, amikor a megújuló energiaforrások által termelt globális villamos energia mennyisége először meghaladja a szénből termelt mennyiséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 21. 14:53
×
×
×
×