eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Magyar Közút/Facebook

Képek - Így rohant bele 150-nel egy autós az ütközéselnyelőbe

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, két baleset is történt kedd kora délután az M1-es autópályán, a Győr felé vezető oldalon. Mint az kiderült, Bicskénél egy autó 150 kilométer/órás sebességgel a munkásokat védő energiaelnyelőbe csapódott.

A bicskei baleset kapcsán a Magyar Közút a Facebook-oldalán megjegyezi, hogy a mozgó tereléshez kapcsolódóan a szokásos módon 100-as, majd 80-as sebességkorlátozás volt életbe léptetve a társaság előjelző autóinak segítségével a munkaterületen, miközben a dolgozókat egy teherautóra erősített energiaelnyelő modul is védte.

Az elsődleges vizsgálatok és becslések alapján az autó körülbelül 150 kilométer/órás sebességgel csapódott be az eszközbe. Ennek akkora ereje volt, hogy az autó beszorult az energiaelnyelő alá, a sofőrt pedig a katasztrófavédelemnek kellet kiszabadítania – teszik hozzá.

Az autós súlyosan megsérült, de túlélte, ahogy az ott dolgozók is. Viszont jelentős anyagi kár keletkezett: az energiaelnyelő és a teherautó tengelye is deformálódott.

A vétkes sofőr a helyszínen elismerte felelősségét.

A bejegyzsében végül azt is megjegyzik, hogy péntek reggel 7 órakor az M7-esen Letenye felé, Velencénél is összetörték a társaság egy energiaelnyelőjét egy mozgó terelésnél. A Magyar Közút munkatársai jól vannak, a balesetező autó sofőrje kisebb sérüléseket szerzett.

Idén – a mai esettel együtt – összesen már 5 energiaelnyelőt törtek össze figyelmetlen autósok – zárul a Magyar Közút tájékoztatása.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×