eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Cracked brick wall painted with a Ukrainian flag on the left and a Russian flag on the right.
Nyitókép: Gwengoat/Getty Images

Egyszerre tüntettek Budapesten Oroszország és Ukrajna mellett

Két szombati esemény.

A budapesti Szabadság téren a szovjet emlékmű lábánál gyűltek össze szombat 13 órától délután azok, akik Oroszország, az orosz társadalom és Vlagyimir Putyin melletti kiállásukat kívánják kifejezni az orosz-ukrán háború kapcsán. A hvg.hu-nak résztvevők azt is mondták, hogy szerintük az orosz háborús kegyetlenséget (például a bucsai mészárlást) szerintük az ukránok rendezték meg.

A megmodulás ellen egy ukránpárti tüntetést is szerveztek, az már korábban elkezdődött a belvárosban, a résztvevők a Deák térről vonultak a Vértanúk terére, körülbelül 14 órára értek oda a Szabadság térhez közeli helyszínre. Az ukrán származású főszervező a portálnak azt mondta, ez a 16., Ukrajna mellett kiálló demonstráció Budapesten, de az első ellentüntetés.

Budapest, 2022. április 30.
Az Oroszország melletti szimpátiatüntetés résztvevői a belvárosi Szabadság téren 2022. április 30-án.
MTI/Balogh Zoltán
Az Oroszország melletti szimpátiatüntetés résztvevői a belvárosi Szabadság téren 2022. április 30-án. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. április 30.
Az Oroszország melletti tüntetés ellen szervezett demonstráció résztvevői a Deák Ferenc téren 2022. április 30-án. Az ellentüntetést a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület szervezte.
MTI/Balogh Zoltán
Az Oroszország melletti tüntetés ellen szervezett demonstráció résztvevői a Deák Ferenc téren 2022. április 30-án. Az ellentüntetést a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület szervezte. MTI/Balogh Zoltán

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×