eur:
392.41
usd:
365.88
bux:
66651.92
2024. április 25. csütörtök Márk
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a győzelem után: délben kormányülést tartok

Szerinte meg kell érteni, hogy a politika világa sokat változott az elmúlt tíz évben, és akik nem látják be, hogy erős vezetőkre van szükségük, gyenge koalíciós kormányokat hoznak létre.

Először a Hír TV-nek adott interjút Orbán Viktor, a választáson várhatóan győzelmet arató Fidesz-KDNP pártszövetség listavezetője.

"Délben kormányülést tartok, arról fog szólni, hogy mi a következő teendő. Adjunk hálát a Jóistennek, úgy nyertünk, ahogy senki sem gondolta, hogy nyerni tudunk. Azért a választás legmélyén mégis csak egy misztérium van: fölkerekedik 6 millió ember, hogy meghozzon egy közös döntést, amiről csak a Jóisten tudja, hogy mi lesz az. Az egymandátumos sikerért is ugyanannyit kell dolgozni, mint a kétharmados győzelemért" - fogalmazott Orbán Viktor.

Szerinte Magyarország olyan ország, amely emelt fejjel, büszkén járhat, bárkinek az arcába nézhet, erre fel van jogosítva, büszke lehet arra, "amit az elmúlt ezer évben elértünk".

"Van nekünk egy saját hazánk, Szent István jól kigondolta ezt. Ha megértjük, amit a szüleink, nagyszüleink megalkottak, azt láthatjuk, hogy nem találhatunk jobb keretet, mint Magyarország. Ez a mi hazánk, itt tudunk boldogok lenni" - mondta még.

Megítélése szerint sok olyan patrióta él Európában, aki aggódva figyel körbe, de Közép-Európa "a remény", az értéket őrizni akaró politika nem a múlt, hanem a jövő, "sok embernek adunk reményt Magyarországon kívül is" - fűzte hozzá.

Szerinte meg kell érteni, hogy a politika világa sokat változott az elmúlt tíz évben, és akik nem látják be, hogy erős vezetőkre van szükségük, gyenge koalíciós kormányokat hoznak létre, ezzel szemben "a mi népünk megérti, hogy ha mi nem vagyunk erősek, jól szervezettek, ha nincs meg az a mély lelki közösség, amely összetart bennünket, akkor széthullunk, erről keserves történelmi tapasztalataink vannak".

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×