eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Margit körút részletének látványa a Széllkapu park kilátó-teraszáról. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Nagy változás jön a nagykörút budai folytatásán

A Margit körút Margit utca és Bem József utca közötti szakaszán és annak északi folytatásában "várospezsdítés" történik.

Új közösségi helyek nyílnak Budán a Margit körút Margit utca és Bem József utca közötti szakaszán, illetve ennek északi folytatásában, a Török utcában - írja a hvg.hu.

A kezdeményezés neve "Margit-projekt", Bel-Buda északi részét revitalizálnák a keretei között.

Örsi Gergely II. kerületi polgármester az ügyben a portálnak elmondta, "beköltözések" jönnek az említett szakaszon az üres ingatlanokba, létrejön például kerámiastúdió, illetve zöld oktatási-rendezvény helyszín is.

A negyeddel kapcsolatban kiírt korábbi pályázat első nyertese tavaly október 11-én már be is költözött - a Keleti Károly utca elejére a Mechwart tér környékén.

A projekt 2020 őszén indult. A programban a kezdeményezést levezénylő testület üresen álló önkormányzati ingatlanokat hirdet meg hasznosításra, elsősorban művészeti, szociális terek és kávézók betelepítése reményében. Az összes elérhető helyiség listáját a II. kerület honlapján érdemes keresni.

A kerület reménykedik a Margit-negyed program "felhajtó" hatásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×