eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Utasokat szállító tram-train hódmezővásárhelyen 2021. november 29-én. Ezen a napon indult a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút), az utasok április közepéig ingyen utazhatnak a két város között. A tram-trainnel a két város központja 35 perc távolságra kerül egymástól, az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban, villamosmegállóban felszállva eljuthatnak a másik város központjába.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Hétfő óta nem jár rendesen a tram-train

Kimaradó járatok, elmaradó járatsűrítés, rövidebb útvonal, villamosos és buszos pótlás.

Hétfőn és kedden is szünetekkel, kimaradó szakaszokkal közlekedett a Szegedet és Hódmezővásárhelyet összekötő tram-train, és szerdára is módosított menetrendet tett közzé a Mávinform. A bejegyzésben a változások okáról nem tájékoztattak.

Korábban, a tapasztalatok alapján azt közölte a Mávinform, hogy sűrítő járatokat helyeztek üzembe több idősávban is. Január 20-án pedig Lázár János, a térség országgyűlési képviselője egy videó kíséretében azt írta a Facebook-oldalán, hogy tapasztalatai szerint a tram-train népszerű, de még dolgozni kell a menetidő csökkentésén.

Január 26. szerdára vonatkozóan a Mávinform úgy tájékoztatott, hogy a tram-train járatok csak kétóránként járnak Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között, a teljes útvonalon, méghozzá így:

  • a menetrend szerinti indulási idők alapján páratlan órában a Hódmezővásárhelyről, míg
  • páros órában a Szegedről induló vasútvillamosokkal lehet átszállás nélkül utazni.

A rákövetkező órában pótlóbusz és villamos közlekedik a tram-train helyett, egyszeri átszállással. Az utasoknak – főként a csúcsidőkben – a közúti menetidők és az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

Nem indulnak a reggeli és délutáni, esti sűrítő járatok, valamint a Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásig közlekedő betétjáratok sem.

A részletes 26-i közlekedési információk a Mávinform hírében olvashatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 07:00
×
×
×
×