INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

sátoraljaújhely

híd

zemplén

nemzeti összetartozás

Világrekorder hidat építenek Sátoraljaújhelyen

Világrekorder hidat építenek Sátoraljaújhelyen

Infostart

A négymilliárdos beruházás jövőre már el is készülhet.

Az első előkészítési munkálatokkal elrajtolt a majdani világrekorder gyalogos híd kivitelezése Sátoraljaújhelyen, és a tervek szerint 2023-ban már átsétálhatunk rajta.

„A közbeszerzés lezajlott, megvan a kivitelező is. A munkaterületet a város átadta, és a tereprendezéssel tulajdonképpen már el is kezdődött a Nemzeti Összetartozás Hídjának az építése” – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere a turizmus.com-nak.

A 700 méter hosszú gyalogos híd kategóriájában egyedülálló lesz: a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti majd össze 80 méter magasan, ráadásul nagyszerű látványt nyújt a Zemplén-hegység és a Felvidék irányába is. A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amelynek célja többek között a térség turisztikai vonzerejének növelése, biztosítva a fenntartható fejlődést és a régió népességmegtartó erejét.

A hídépítés százszázalékosan önkormányzati projekt, a sátoraljaújhelyi vezetés vállalta az üzemeltetést is. A Nemzeti Összetartozás Hídja később a Zemplén Kalandpark része lesz. A szerkezet középső részén a tervek szerint üvegfelület fokozza majd az élményt.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018