eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert (leghátsó) pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 14-én. A nagyobb adag vakcinával a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megérkezett a gyerekeknek való koronavírus-oltás az első kórházakba - képek

Befutott az első vakcinaszállítmány az 5-11 éves gyermekek oltásához.

Konténekekben, repülővel érkeztek a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyagokat tartalmazó konténerek, amelyeket kedd hajnalban pakoltak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Jelenleg az 5-11 év közötti gyermekek számítanak a legfiatalabb oltható korosztálynak.

A vakcinákat szerdán, december 15-én már el is kezdik beadni. Az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg az első oltásukat, mert a szállítmány második felét rögtön félreteszik az ismétlő oltásokra.

A további szállítmányok érkezési ideje még nem ismert.

Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak alapesetben nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt. Tudnivalók a gyerekek oltásához szükséges regisztrációról és az időpontfoglalásról, az emlékeztető oltásokról és egyebekről ebben a cikkben.

A Pfizer közleménye emlékeztet: az oltóanyag 21 napos eltéréssel, kétadagos oltási rendben alkalmazandó.

Budapest, 2021. december 14.
Koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 14-én. A nagyobb adag vakcinával a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat. Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még kedden kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdte meg az oltóanyagok kiszállítását 9 órakor, az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezett.

Budapest, 2021. december 14.
Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott (k) átadja az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcinák első adagját a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én. A legfiatalabb korosztály oltásához szükséges első vakcinaszállítmány ezen a napon érkezett Magyarországra. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott (k) átadja az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcinák első adagját a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban. MTI/Kovács Tamás

Budapest, 2021. december 14.
Az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcina az első adag átvételekor a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én. A legfiatalabb korosztály oltásához szükséges első vakcinaszállítmány ezen a napon érkezett Magyarországra. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×