eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert (leghátsó) pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 14-én. A nagyobb adag vakcinával a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megérkezett a gyerekeknek való koronavírus-oltás az első kórházakba - képek

Befutott az első vakcinaszállítmány az 5-11 éves gyermekek oltásához.

Konténekekben, repülővel érkeztek a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyagokat tartalmazó konténerek, amelyeket kedd hajnalban pakoltak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Jelenleg az 5-11 év közötti gyermekek számítanak a legfiatalabb oltható korosztálynak.

A vakcinákat szerdán, december 15-én már el is kezdik beadni. Az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg az első oltásukat, mert a szállítmány második felét rögtön félreteszik az ismétlő oltásokra.

A további szállítmányok érkezési ideje még nem ismert.

Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak alapesetben nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt. Tudnivalók a gyerekek oltásához szükséges regisztrációról és az időpontfoglalásról, az emlékeztető oltásokról és egyebekről ebben a cikkben.

A Pfizer közleménye emlékeztet: az oltóanyag 21 napos eltéréssel, kétadagos oltási rendben alkalmazandó.

Budapest, 2021. december 14.
Koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 14-én. A nagyobb adag vakcinával a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat. Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még kedden kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdte meg az oltóanyagok kiszállítását 9 órakor, az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezett.

Budapest, 2021. december 14.
Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott (k) átadja az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcinák első adagját a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én. A legfiatalabb korosztály oltásához szükséges első vakcinaszállítmány ezen a napon érkezett Magyarországra. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott (k) átadja az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcinák első adagját a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban. MTI/Kovács Tamás

Budapest, 2021. december 14.
Az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcina az első adag átvételekor a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én. A legfiatalabb korosztály oltásához szükséges első vakcinaszállítmány ezen a napon érkezett Magyarországra. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×