INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

koronavírus

oltás

gyerekek

repülő

vakcina

pfizer

biontech

Koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert (leghátsó) pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 14-én. A nagyobb adag vakcinával a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.

Megérkezett a gyerekeknek való koronavírus-oltás az első kórházakba - képek

Infostart

Befutott az első vakcinaszállítmány az 5-11 éves gyermekek oltásához.

Konténekekben, repülővel érkeztek a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyagokat tartalmazó konténerek, amelyeket kedd hajnalban pakoltak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Jelenleg az 5-11 év közötti gyermekek számítanak a legfiatalabb oltható korosztálynak.

A vakcinákat szerdán, december 15-én már el is kezdik beadni. Az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg az első oltásukat, mert a szállítmány második felét rögtön félreteszik az ismétlő oltásokra.

A további szállítmányok érkezési ideje még nem ismert.

Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak alapesetben nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt. Tudnivalók a gyerekek oltásához szükséges regisztrációról és az időpontfoglalásról, az emlékeztető oltásokról és egyebekről ebben a cikkben.

A Pfizer közleménye emlékeztet: az oltóanyag 21 napos eltéréssel, kétadagos oltási rendben alkalmazandó.

Budapest, 2021. december 14.
Koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokat tartalmazó konténert pakolnak ki a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 14-én. A nagyobb adag vakcinával a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat. Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még kedden kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdte meg az oltóanyagok kiszállítását 9 órakor, az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezett.

Budapest, 2021. december 14.
Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott (k) átadja az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcinák első adagját a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én. A legfiatalabb korosztály oltásához szükséges első vakcinaszállítmány ezen a napon érkezett Magyarországra. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
Sára Botond, a fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott (k) átadja az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcinák első adagját a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban. MTI/Kovács Tamás

Budapest, 2021. december 14.
Az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcina az első adag átvételekor a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én. A legfiatalabb korosztály oltásához szükséges első vakcinaszállítmány ezen a napon érkezett Magyarországra. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018