eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
Magasfeszültségű távvezetékek a naplementében Debrecen közelében 2017. április 24-én. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító tájékoztatása szerint a magyarországi bruttó villamosenergia-fogyasztás 3 százalékkal volt magasabb az idén az első negyedévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A növekedés a tartósan hideg időjárásnak tulajdonítható.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Annyi áramot használtunk egy átlagos hétköznap délután, mint még soha

Az előzetes adatok szerint megdőlt kedden délután az idén február 11-én mért országos áramfogyasztási rekord – tette közzé a honlapján a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir).

A Mavir előzetes üzemirányítási adatai szerint kedden délután háromnegyed öt körül a bruttó rendszerterhelés negyedórás átlag értéke elérte a 7210 megawattot (MW). Február 11-én 7119 MW-os terhelést regisztráltak.

A hazai termelés mintegy 4390 MW-os értékéből körülbelül 322 MW volt a megújuló energiaforrások teljesítménye, a megújuló részarány 7,33 százalékos volt a bruttó hazai termelésben, a teljes bruttó rendszerterhelésben pedig 4,4 százalék. A hazai termelést földgáz és nukleáris primer forrású gépegységek biztosították – jelezte a rendszerirányító.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×