eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Pallag Andrásné asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Közel 15 ezer tanár továbbra is oltatlan

Aki nem veszi fel a vakcinát, azt fizetés nélküli szabadságra küldik.

A pedagógusok „oltakozása” mind a saját, mind mások egészségének, védelmének érdeke, hiszen sok emberrel, gyermekekkel, más pedagógusokkal és akár szülőkkel is találkozhatnak. Az oltatlan pedagógus saját maga és mások egészségét is veszélyezteti – írta a Népszavának az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután a lap arról érdeklődött, hogy az elmúlt hetekben hogyan alakult a pedagógusok átoltottsága.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a november 18-i Kormányinfón még 86-87 százalékos átoltottságról beszélt, az Emmi tájékoztatása szerint pedig mostanáig a pedagógusok mintegy 90 százaléka élt felelősségteljesen a koronavírus elleni oltás lehetőségével. Ez azt is jelenti, hogy 10 százalékuk viszont nem. Miután valamivel kevesebb, mint 150 ezer pedagógus van az országban, a tárca által közölt arányszám alapján csaknem 15 ezer tanár továbbra is oltatlan.

Ismeretes, az állami oktatási-nevelési intézményekben kötelezővé tették az oltást, melynek felvételére december 15-ig van idejük az érintetteknek. Ha nem teszik meg, fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Nemzeti Pedagógus Kar nem reprezentatív felmérése egyébként azt mutatta, hogy az általuk vizsgált 1500 intézményben mintegy ötezer pedagógus nincs beoltva, közülük háromezren pedig nem is tervezik felvenni a vakcinát. Horváth Péter, az NKP elnöke szerint januártól a munkavállalók 10-20 százaléka eshet ki a rendszerből.

A szaktárca ugyanakkor nem aggódik, mint írták: „mivel jelenleg is zajlik a meghosszabbított nagy sikerű oltási akcióhét, jelenleg nem lehet adatokat mondani arra nézve, hogyan fog a különböző intézkedések hatására megemelkedni az átoltottság”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×