eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar, Eduard Heger szlovák (háttal), Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok (V4) kormányfőinek egyeztetésén a kétnapos brüsszeli EU-csúcs előtt 2021. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

V4-ek Budapesten: a fehérorosz–lengyel krízis lesz a téma kedden

Mateusz Morawiecki a jelenlegi geopolitikai helyzet miatt kezdeményezte a V4 kormányfői találkozót.

Budapesten tárgyalnak kedden a V4 országok kormányfői a migrációról – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A V4 soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője, Orbán Viktor a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnökkel folytat megbeszélést.

Ezzel egy időben Piotr Müller lengyel kormányszóvivő arról adott tájékoztatást, hogy Mateusz Morawiecki a jelenlegi geopolitikai helyzet miatt kezdeményezte a V4 kormányfői találkozót. A lengyel miniszterelnök vasárnap a balti országokban a Lengyelország és a három balti állam keleti határán kialakult helyzetről tárgyalt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×