eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Koronavírusteszt végzése közben mintát készülnek cseppenteni az antigén gyorsteszt paneljére a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozóinak koronavírus-szűrésén a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozójától az intézményben, a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. A területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódott az országos célzott csoportos tesztelés, amelyben felhasználják a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények és szociális otthonok kéthetes tesztelése során szerzett tapasztalatokat. A kormány november 20-án indított átfogó, országos célzott csoportos tesztelést, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásokban, amelyekben a dolgozók jellemzően sok állampolgárral vannak kapcsolatban munkájuk során, illetve a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportokat látnak el.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Koronavírus: egy budai kerület ingyen tesztet biztosít lakosainak

A program november végéig tart, kétezer antigéntesztet táraztak be a célra.

A Hegyvidéki Önkormányzat a koronavírus járvány elleni védekezés részeként november 30-ig ingyenes antigéntesztelést biztosít a hegyvidéki polgárok számára. Erre a célra jelenleg 2000 teszt áll az önkormányzat rendelkezésére. A tesztelésekre munkanapon 9 és 16 óra között a Böszörményi út 42. szám alatti ideiglenes rendelőben van lehetőség.

Két fővárosi kerületben, a XII., valamint a XVI. kerületben is kötelező lesz a koronavírus elleni oltás az önkormányzati dolgozók számára – erről határoztak az érintett polgármesterek.

A Hegyvidék polgármestere, Pokorni Zoltán kérdésünkre úgy fogalmazott: a vírussal szemben az oltás az, ami, ha nem is százszázalékosan, de a legbiztosabb védelmet garantálja. Mind mondta, a negyedik hullám miatt kialakult helyzetben mindenkinek fel kell mérnie a személyes felelősségét, és azt, hogy az oltás felvétele nem kizárólag az egyén, hanem a közösség védelméről szól. A XII. kerületi polgármester tehát támogatja a kormány rendelkezését. „Egy önkormányzati hivatalba százak, ezrek látogatnak el, és azzal a jó érzéssel kell, hogy belépjenek, hogy őket itt nem éri baj, nem kapnak fertőzést” – fogalmazott hozzátéve, ezért várják el a polgármesteri hivatal dolgozóitól, hogy oltassák be magukat.

Pokorni Zoltán megjegyezte, az önkormányzat – a polgármesteri hivatalon túl – több intézményt és céget működtet, amik esetében még vizsgálják a kötelező oltás kérdését, felmérve, hogy az ott dolgozók közül hányan vannak, akik még nem oltakoztak, hogy a kötelezettség rájuk nézve mit jelentene, illetve, ha nem hajlandók, a kiesésük mit jelent egy közszolgáltatás esetén.

„Azt gondolom, ez megfizethető ár”

– fogalmazott. Pokorni Zoltán végezetül elmondta, van olyan terület, úgymint az idősek gondozása, ahol nem lehet kockázatot vállalni, tehát hiába „recseg-ropog”, el kell érniük, hogy minden munkavállaló oltassa be magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×