eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Somogyi Nóra asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. október 19-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Azt már tudni, mennyi magyar fertőződött meg legalább egy oltás után

További adatok érkezésére kell várni, hogy tisztuljon a kép.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az Átlátszó adatigénylésében szereplő kérdések közül egyre már válaszolt, így kiderült, hogyan alakul a legalább egyszer oltottak száma a regisztrált napi fertőzötteken belül.

Az adatokból az látszik, hogy a fertőzöttek közel fele rendelkezett legalább egy oltással, amikor elkapta a vírust. Ez azonban nem a leglényegesebb adat, hiszen azt eddig is tudtuk, hogy a rendkívül fertőző delta az oltottakat is elérheti. Az viszont nem ismert, hogy a vírusos oltottak közül mennyien kerültek súlyosabb állapotba és kórházba, vagy esetleg haltak meg - ennek megelőzésében jó hatékonyságú ugyanis az oltás. Mindehhez persze azt is tudni kellene, hogy mennyi fertőződött kapott két vagy három oltást. A portál egyelőre vár az adatokra, az NNK-nak 90 napja van válaszolni a közérdekű adatigénylésekre és ez még nem telt le.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×