eur:
389.51
usd:
363.12
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Surface of an outdoor olympic swimming pool
Nyitókép: EvrenKalinbacak/Getty Images

Nagyot álmodott Dombóvár – ilyen lesz az új sportkomplexum

Lőtérrel és tekepályával tervezik, kosárcsarnoka pedig NB II-es versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz.

Dombóvár önkormányzata szerdán ismertette – az uniós közbeszerzési közlönyben – a leendő Dombóvári Szabadidő-, és Sportcentrum tervezéséről szóló eljárás nyertesét – adta hírül a magyarepitok.hu.

A létesítmény megvalósításához szükséges engedélyes és kiviteli tervek elkészítését a Hajós Építész Iroda Kft. végezheti el. A feladat része továbbá a jelenleg az ingatlanon fennálló épületek bontási tervdokumentációjának elkészítése, valamint a tervezői művezetés is.

A kiírás szerint az épület egyik részében

egy NB II-es versenyek lebonyolítására alkalmas kosárlabda pályát alakítanak ki,

amelyet két középiskola is használ majd beltéri testnevelési órák megtartására. A pálya melletti nézőtér 600 főt tud majd fogadni.

A másik fő épülettömegben uszodát alakítanak ki egy 25 méter hosszú, 6 pályás, illetve egy tanmedencével. A medencetér mellett 200 fős nézőtér kap helyet.

A fentieken túl a komplexumban helyet kap egy négy pályás tekepálya, az emeleten pedig zárt lőtér, a többi funkciótól vasbeton födémmel és falakkal elválasztva.

A sportkomplexum összes hasznos alapterülete 3839 négyzetméter. A teljes beruházás becsült költsége jelenleg: 3,2 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×