eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország Új kezdet Háza nappali melegedőjében idejét töltő nő 2021. február 10-én. A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lép életbe február 12-én délelőtt tíz órától, és ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem a számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is.
Nyitókép: Kovács Tamás

Gy. Németh Erzsébet: döntött a kötelező oltásról a főváros

Kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást a bentlakásos szociális intézményekben dolgozóknak a fővárosi önkormányzat. A humán területekért felelős főpolgármester-helyettes érdeklődésünkre azt mondta: a főváros többi cégénél nem teszik kötelezővé az oltás felvételét.

Mint arról csütörtökön az Infostart is beszámolt, a Fővárosi Önkormányzat az érdekképviseletekkel való konzultációt követően általánosságban nem rendeli el a kötelező oltást, ám a Covid-járvány által leginkább veszélyeztetett bentlakásos szociális intézményeinél – az idősotthonokban és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinél – a munkavállalóknak kötelező lesz a védőoltás.

Azok a dolgozók akik az oltást 45 napon belül nem veszik fel – és igazoló egészségügyi okra sem hivatkoznak –, választhatnak az érvényes védettségi igazolványuk bemutatása vagy a fizetés nélküli szabadság között.

Az érintett munkavállalók 92,57 százaléka már felvette az oltást. Gy. Németh Erzsébet kérdésünkre úgy fogalmazott, bízik benne, hogy a maradék bő 7 százaléknyi munkavállaló mielőbb föl fogja venni az oltást, hiszen „mindannyiunknak az az érdeke, hogy az idősotthonokban lakó idős embereket megvédjük a vírustól”.

Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a fentieken túl azt is egyértelművé tette, hogy miután a Fővárosi Önkormányzat egyeztetett az érintett cégek és intézmények érdekképviseleti szerveivel, az a döntés született, hogy

más fővárosi intézmények dolgozói számára nem teszik kötelezővé az oltás felvételét.

Hozzátette: amit a kormány a kötelező oltások polgármesterek és munkáltatók általi elrendelésével csinált, felelősségáthárításnak tartják. Gy. Németh Erzsébet végezetül megjegyezte, bízik abban, hogy pozitív eszközökkel rá lehet beszélni azokat is, akik még nem oltottak, legyenek akár munkavállalók, akár nem munkavállalók.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×