INFORÁDIÓ
2021. november 28. vasárnap
Stefánia

támogatás

vissza nem térítendő támogatás

kistelepülések

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatót tart a kistelepülési üzletek támogatásának menetéről, az egyedi kérelmek benyújtásának határidejéről a Miniszterelnökségen 2021. április 12-én. E naptól lehet pályázni arra a 48 milliárd forintra, amellyel a kormány támogatja kistelepülési boltok létesítését, fejlesztését a Magyar falu program részekén.

Félmilliárd forintot juttat a kistelepüléseknek a kormány

Infostart / MTI

A kistelepülési terveket segíti a kormány félmilliárd forint keretösszegű pályázattal - tájékoztatta a Miniszterelnökség szerdán az MTI-t.

Az év végéig 500 millió forint pályázati támogatást nyújt a kormány a kistelepüléseknek a településtervek elkészítéséhez, ezáltal hozzájárul a tervezett infrastrukturális, turisztikai beruházások felgyorsításához és az önkormányzatok adminisztrációs terheinek csökkentéséhez - közölték.

Szerdától már el is érhető a félmilliárd forintos, vissza nem térítendő támogatási keret, amelyre az 5 ezer lakosúnál kisebb települések pályázhatnak települési terveik elkészítéséhez 500 ezertől 3 millió forinti terjedő összegben. A kormány 2022-ben és 2023-ban további 1,5-1,5 milliárd forint támogatást különít el erre a célra, ezzel is segítve a kistelepülési önkormányzatok munkáját - áll a közleményben.

A településtervezés és településfejlesztés terén az elmúlt tizenöt évben nem volt ilyen szintű támogatásra példa, hiszen az önkormányzatok a jogszabályban meghatározott feladataikat eddig központi támogatás nélkül végezték - jelezték.

A pályázat jól kiegészíti a Magyar falu program összetett rendszerét, amelynek minden egyes eleme a kistelepülések megerősödését, fejlődését, valamint a mindennapokban rájuk háruló terhek csökkentését célozza tették hozzá.

A pályázat a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkársága, valamint a Magyar falu program koordinálásával valósul meg. A felhívás, valamint további információk a pályázatról elérhetők a Lechner Tudásközpont weboldalán. A pályázatok beérkezésének határideje november 19. - közölte a Miniszterelnökség.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018