eur:
394.08
usd:
369.83
bux:
65692.96
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Paks2.hu

Hiánypótlást kértek Paks II. ügyében

Néhány területen további értékelésre, elemzésre van szükség - közölte az Országos Atomenergia Hivatal.

Egyelőre nem kapta meg Paks II. a tényleges beruházási tevékenységek elindításához szükséges létesítési engedélyt – írja a Napi.hu.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) közleményében emlékeztetett, a Paks II. Atomerőmű Zrt. 2020. június 30-án nyújtotta be az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó kérelmét. A hivatalnak 12 hónap állt rendelkezésére a létesítési engedélyezési eljárás lefolytatására, amelyet 3 hónappal a törvényi kereteknek megfelelően meghosszabbított.

Az engedélyezési eljárás legfőbb célja annak igazolása, hogy a létesítendő nukleáris blokkok megfelelnek a hazai, legmagasabb szintű nukleáris biztonsági követelményeknek. Ennek érdekében a hivatal az engedélyezési eljárás során igénybe vette nemzetközi és hazai szakértők támogatását is – írták.

A hivatal szerint a dokumentáció több tekintetben rendkívül alapos, ám azért, hogy a hatóság meg tudjon győződni valamennyi követelmény maradéktalan teljesüléséről, néhány területen további értékelésre, elemzésre van szükség, figyelembe véve a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a létesítési engedélyezési eljárással párhuzamosan lefolytatott missziójából származó ajánlásokat. Ennek érdekében az Országos Atomenergia Hivatal az engedélyezési eljárásban további hiánypótlást rendel el - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×