INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

paks 2

országos atomenergia hivatal

hiánypótlás

Hiánypótlást kértek Paks II. ügyében

Hiánypótlást kértek Paks II. ügyében

Infostart

Néhány területen további értékelésre, elemzésre van szükség - közölte az Országos Atomenergia Hivatal.

Egyelőre nem kapta meg Paks II. a tényleges beruházási tevékenységek elindításához szükséges létesítési engedélyt – írja a Napi.hu.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) közleményében emlékeztetett, a Paks II. Atomerőmű Zrt. 2020. június 30-án nyújtotta be az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó kérelmét. A hivatalnak 12 hónap állt rendelkezésére a létesítési engedélyezési eljárás lefolytatására, amelyet 3 hónappal a törvényi kereteknek megfelelően meghosszabbított.

Az engedélyezési eljárás legfőbb célja annak igazolása, hogy a létesítendő nukleáris blokkok megfelelnek a hazai, legmagasabb szintű nukleáris biztonsági követelményeknek. Ennek érdekében a hivatal az engedélyezési eljárás során igénybe vette nemzetközi és hazai szakértők támogatását is – írták.

A hivatal szerint a dokumentáció több tekintetben rendkívül alapos, ám azért, hogy a hatóság meg tudjon győződni valamennyi követelmény maradéktalan teljesüléséről, néhány területen további értékelésre, elemzésre van szükség, figyelembe véve a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a létesítési engedélyezési eljárással párhuzamosan lefolytatott missziójából származó ajánlásokat. Ennek érdekében az Országos Atomenergia Hivatal az engedélyezési eljárásban további hiánypótlást rendel el - olvasható a közleményben.

Nyitókép: Paks2.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018