eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: BKV

Csúszhat a 3-as metró befejezése

A mostani helyzet szerint 2023 tavaszán használhatják ismét az utasok a teljes vonalat.

Negyedéves csúszásban van az M3-as metró felújítása: a Világgazdaság úgy tudja, leghamarabb 2023 március közepén indulhat meg az utasforgalom a teljes szakaszon.

A lap azt írja, a BKV 2020 végén, az alagúti rekonstrukció hosszas vitát követő folytatásának bejelentésekor közölte, hogy a középső vonalszakasz forgalomba helyezése 2023 januárjában várható. A pontos dátum eredetileg január 6-a volt, ám a Világgazdaság által ismert dokumentum szerint tavaly ősszel a Metró Felújítási Projekt Igazgatóság azzal számolt, hogy a középső szakaszon a metróforgalom tervezetten 2022. december 7-én fog megindulni.

A BKV cáfolta, hogy csúszásról szó lenne. "A teljes M3 metróvonal utasforgalomnak történő átadása tervezetten 2023 első negyedévében várható. A hivatalos kommunikáció szerint ez az időpont a középső szakasz átfogó felújításának harmonizált ütemterve és a belvárosi rész rekonstrukciójának teljes körű kivitelezése óta nem változott és jelenleg is ez a céldátum" – közölte a cég.

A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások átadása 2022 tavaszára várható. Az M3 projekt honlapján az olvasható, hogy ezeket jövő márciusban kapják vissza az utasok, de a lap szerint már májusi időponttal lehet számolni.

Az említett állomások korszerűsítése ütemterv szerint halad. Bízunk benne, hogy az M3 metró utazóközönségének jelentős könnyebbséget jelent majd a három állomás előrehozott átadása – közölte ezzel kapcsolatban a BKV.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×