eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György

A többség postán küldte vissza a nemzeti konzultációt

Eddig mintegy 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultáció kérdőívét – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A kérdőívet eddig 394 150-en töltötték ki. A többség postán küldte vissza a válaszait, de sokan választják az internetes kitöltést is.

Dömötör Csaba kiemelte: a konzultáció sok olyan témát érint, amelyek alapvetően meghatározzák a koronavírus-járvány utáni életünket. Így mindenki elmondhatja a véleményét a minimálbér-emelésről, a családi adó-visszatérítésről vagy éppen arról a gyermekvédelmi törvényről, amelyet "a baloldal erőteljesen támad" – fogalmazott Facebook-videójában.

A napokban kiderült, hogy egy biztonsági rést egy egyszerű program ki tud használni az online kitöltésnél. Ahogy az Infostart is megírta, élő YouTube-közvetítésben volt látható, ahogy a Nerbot nevű etikus hacker számítógépes programja megállás nélkül, nagyjából 10 másodpercenként töltött ki álnevekkel egy-egy nemzeti konzultációs ívet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×