eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a békéscsabai Réthy Pál kórház oltópontján 2021. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Az összes magyar oltásból 4212 főnél voltak nemkívánatos események

Az NNK közlése szerint elenyésző a védőoltások utáni nem kívánatos események száma Ráadásul a vakcináció és az azt követően megjelenő tünetek között nem feltétlenül áll fenn ok-okozati összefüggés.

A magyarországi koronavírus elleni vakcináció tavaly december 26-i megkezdése óta csupán a beadott oltások 0,039 százaléka után tapasztaltak az orvosok nemkívánatos oltási reakciókat – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ adataiból, amit az Origo kérdésére küldtek el.

A 2020. december 26. és 2021. július 14. között beadott 10 695 862 oltásból 4212 főt érintettek a nemkívánatos események. A statisztikából kiderült, hogy az oltást követő 30 napon belül 441 személy halt meg. Kórházi kezelésre 284 személy szorult, 3149 személynél pedig enyhe oltási reakciókat dokumentáltak. Az OKNE nyilvántartás része az oltási baleset is, mely az oltóanyag szállítása, tárolása, illetve alkalmazása során bekövetkezett hibákhoz kapcsolható.

Oltási balesetként 118 eseményt jelentettek, mely összesen 338 főt érintett

– emelik ki.

Az NNK mindezek alapján megállapította, hogy a nemkívánatos események aránya elenyésző, s az oltásoktól várható egészségnyereség (haszon) lényegesen nagyobb, mint a nemkívánatos események jelentette kockázat. „Valamennyi vakcinatípussal beadott oltás és a bejelentett nemkívánatos események számának összehasonlítása során tehát kijelenthető, hogy a nemkívánatos események aránya elenyésző.”

Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy

a védőoltás és az azt követően megjelenő tünetek között nem feltétlenül áll fenn ok-okozati összefüggés

attól, hogy a tünet megjelenése időben az oltást követően jelentkezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×