eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: bkk.hu

Van ötlete a Nagykörút jövőjéről? Most elküldheti

A Fővárosi Önkormányzat olyan javaslatokat vár, amelyekkel egy rendezettebb, élhetőbb belvárosi körút születhet, visszanyerve korábbi vonzerejét és presztízsét.

A Fővárosi Önkormányzat még 2020 őszén indította el a Nagykörút újratervezési folyamatát. A program célja egy élhető városi tengely kialakítása az itt élők és az átutazók számára, ahol egyszerre jó élni, közlekedni, vásárolni, enni–inni, vagy épp boltot üzemeltetni – emlékeztetet a BKK. A tervezés folyamatában a budapesti lakosok is közreműködtek. Egy online kérdőívben kérdezték a fővárosiakat arról, hogy milyen jövőt képzelnek el a Nagykörútnak. A több mint 4200 válasz, valamint a szakmai és civil szervezetekkel folytatott workshopok további kiindulási ponttal szolgáltak a jövőkép kialakításához.

A Fővárosi Önkormányzat által most indított pályázatra 2021. augusztus 3-ig lehet nevezni. A közösségi ötletpályázaton olyan ötleteket várnak a szakemberektől és az érdeklődő lakosságtól, amelyek segítenek egy zöldebb, élhetőbb és hangulatosabb Nagykörút megvalósításában.

A javaslatok közül a leginnovatívabb és legszínvonalasabb elképzeléseket beillesztik a várhatóan 2021 őszén induló fejlesztési programba.

A szakmai zsűri által legjobbnak vélt ötletek pénzdíjban is részesülnek,

összesen 700 000 forint értékben. Ezen felül a négy legnívósabb pályázatot fejenként 100 000 forintos, a hat kisebbet pedig fejenként 50 000 forintos díjjal jutalmazzák. Emellett az összes pályázó meghívást kap egy tervezői workshopra. Az ötletpályázatról bővebb információt a projekt honlapján találnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×