eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Magasba emelik kerékpárjukat az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás résztvevői a Városligetben 2021. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Demonstráció Budapesten: 15 ezren vettek részt a kerékpárosok fővárosi tekerésén

Mintegy 15 ezren vettek részt a szombati I bike Budapest biciklis felvonuláson, amelyet másfél év kényszerszünet után tartottak meg újra - közölte a rendező Magyar Kerékpárosklub az MTI-vel a saját és a rendőrség becslése alapján.

A Magyar Kerékpárosklub a felvonulással azt üzeni a döntéshozóknak, hogy érdemes folytatni a bicikliseknek szóló fejlesztéseket, mert nagy igény van a bringás közlekedésre, hosszú távon pedig ez az élhető városok kialakításának egyik legolcsóbb eszköze - írták közleményükben.

Az esemény a Margit hídnál startolt, a menet a budai rakparton haladt végig, majd a Petőfi híd érintésével a pesti alsó rakparton keresztül érte el az Andrássy utat és a Városligetet, ahol a hagyományos bringaemeléssel ért véget a rendezvény.

Az eseményt Hollandia nagykövete, a magyar biciklismozgalmat 11 éve támogató René van Hell nyitotta meg.

A Magyar Kerékpárosklub reprezentatív felmérése szerint a magyarok többsége szívesebben bringázna a hétköznapokban is, ha ezt több kerékpársáv és kerékpárút építésével segítenék.

Budapest, 2021. június 26.
Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás résztvevői a Friedrich Born rakparton 2021. június 26-án.
MTI/Mohai Balázs
Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás résztvevői a Friedrich Born rakparton 2021. június 26-án. MTI/Mohai Balázs

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×