eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A Lánchíd-felújítás előkészítésének részeként felszerelt, a Lánchíd alatt húzódó, függesztett állványzat 2021. június 7-én. A teljes alsó függesztett állványzat építése április közepén kezdődött és a Lánchíd június 16-i lezárására fejeződik be, a felülete 6550 négyzetméter lesz. A mintegy 105 tonnányi alumíniumszerkezetet, valamint a többi tartozékot is kézzel kellett a helyére vinni és beszerelni.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Így lehet "túlélni" a Lánchíd lezárása miatti torlódásos reggeleket

Szerdától zárva a Lánchíd, ezért az autósok torlódásokra számíthatnak. A BKK Info vezetője elmondta, hogy milyen buszokat érdemes igénybe venni annak érdekében, hogy mindenki gyorsabban utazhasson a belvárosban.

A Lánchíd lezárása miatt a héten jelentős változások lépnek életbe az átkelő környékén, ezért mindenki hosszabb menetidőre számíthat – hangsúlyozta az InfoRádióban Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője.

A gyalogosforgalom erről már korábban lezárták a hidat, sőt a pesti oldalon a gyalogos aluljárót is lezárták még márciusban. Az újdonság, hogy szerdától a gépjárművel közlekedők nem vehetik igénybe a hidat, mert lezárják a közúti pályát, valamint a budai oldalon a gyalogos, kerékpáros aluljárót is.

További változás, hogy szombattól meghosszabbítják a buszsávot a Hegyalja úton. Ez a BAH-csomópont térségében is hatással lesz a közlekedésre, hiszen   Hegyalja úton befelé a zavar utcától a Döbrentei térig egy egybefüggő buszsávot jelölnek ki a közösségi közlekedés segítésére.

"Azt tanácsoljuk, hogy az első napokban legalábbis az autóval közlekedők tervezzenek hosszabb menetidővel; különösen a csúcsidei közlekedést próbálják elkerülni vagy induljanak el valamennyivel korábban, és mindenképpen tervezzék meg előre valamelyik útvonaltervező alkalmazással a közlekedést."

A BKK Info vezetője jelezte azt is, hogy a közlekedési társaság mely járműveit érdemes igénybe venni a korlátozások alatt, hiszen a közösségi közlekedés is változik a Lánchíd lezárásával.

  • A 16-os autóbusz és a Budai Vár elérése most a Széll Kálmán tér felől lesz lehetséges, a 16-os autóbusz oda, a Széll Kálmán téri metrókapcsolathoz viszi az utasokat.
  • A 105-ös autóbusz módosított útvonalon az Erzsébet hídon át viszi az utasokat.
  • További változás, hogy a 178-as autóbusz útvonala is megváltozik: ez a járat a Naphegyről most nem a Keleti pályaudvarhoz, hanem a Gyöngyösi utcához viszi az utasokat, és közös útvonalon halad majd az Erzsébet híd pesti hétfőjétől a 105-ös autóbusszal.
  • Új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig.

Kardos Zoltán hozzátette, hogy a Puskás Aréna környékén a keddi Magyar portugál Európa bajnoki mérkőzés után a további három udapesti Eb-meccs idején már nem kell hétköznap jelentős változásokra és torlódásra számítani.

További tudnivalók, térképek, egyes járatokra vonatkozó információk és a biciklisek terelt útvonala megtalálható ITT, a BKK összefoglaló oldalán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×