eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Korzó Tervezési Stúdió

Június második hetében, teljes korlátozás mellett indul a pesti rakpart felújítása

Két hét múlva kezdődhet a pesti alsó rakpart felújítása a Margit híd és az Országház között. Szélesítik a járdát és új fákat is ültetnek. A forgalomkorlátozással is járó beruházás 1,4 milliárd forintba kerül.

A Tarlós István vezette fővárostól örökölte a mostani vezetés azt a beruházást, amely a tervek szerint júniusban kezdődik a pesti rakparton. Karácsony Gergelyék azonban némileg átszabták az előző terveket. A beruházás az egyik fővárosi cég projektmenedzsmentjével valósul meg a Margit híd és az Országház közötti szakaszon, mondta az InfoRádiónak a főpolgármester kabinetfőnöke.

Balogh Samu emlékeztetett, az Országház előtt, illetve a Margit hídtól északra korábban már megvalósult egy gyalogos sétány fejlesztése, így most a „hiányzó hézagot” fogják kitölteni,

szélesebb gyalogos felületek biztosításával. Emellett csillapítani kívánják a forgalmat, 30 km/h-s sebességre korlátozva az érintett közutakon.

Emellett 35 talajkapcsolatos fát is ültetnek a pesti rakparton. A várostervező megjegyezte, utóbbi azért is fontos, mert a korábbi tervek szerint csak dézsás fák lettek volna, „abban pedig mindenki egyetért, aki tájépítészettel, növényekkel foglalkozik, hogy utóbbi csak kényszermegoldásként tudna működni”.

A rakpart ezen részének felújítása 1,4 milliárd forint, amelyből 1 milliárd forint kormányzati támogatás. Balogh Samu azt is jelezte, a kivitelezés idején a Margit híd és az Országház, illetve a Lánchíd közötti szakaszon

teljes forgalmi korlátozás lesz érvényben nagyjából június második hetétől kezdődően

– ennek részleteiről a későbbiekben várható tájékoztatás.

Ha végeztek a rakpart Margit híd és az Országház közötti felújításával, csak egy kis időre adják majd át a forgalomnak az érintett szakaszt, ugyanis az év második felében a Margit híd és a Belgrád rakpart között teljes egészében lezárják a pesti alsó rakpartot egy víznyomócső rekonstrukciója-megújítása miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×