eur:
395.47
usd:
372.27
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Oltóhely a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Ötszáz alatt az új fertőzöttek, száz alatt az elhunytak száma Magyarországon

Folyamatos a javulás, ugyanakkor az alacsony számoknak a tapasztalatok szerint közük lehet a "hétvége-hatáshoz".

A központi oldalon megjelent tájékoztatás szerint 493 az új fertőzöttek száma (utoljára január 26-án volt mutatóban egy ilyen adat - 459 -, tendenciózusan tavaly szeptemberben, a második hullám előtt voltak hasonló számok). A járvány kezdete óta összesen 792 879 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 792 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 583 802 fő,

az aktív fertőzöttek száma 180 285 főre csökkent

(7798 fős csökkenés egy nap alatt).

Kórházban 102 fővel kevesebb, 3282 koronavírusos beteget ápolnak, közülük az előző napinál 15-tel kevesebben, 379-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 20 197-en vannak, a mintavételek száma 5 545 305-re nőtt.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Már több mint 4,9 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt: a beoltottak száma 4 346 089 fő, közülük 2 530 147 fő már a második oltáson is túl van.

A regisztrált 16-18 évesek szerdáig foglalhatnak időpontot (az EESZT-ben) az oltásra, amely e hét csütörtök és jövő hét kedd között lesz Pfizer-vakcinával.

Pfizer-oltásra jelenleg kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni.

A 18 év feletti regisztráltak továbbra Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tudnak jelenleg interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeznek.

A szakértők figyelmeztetnek: a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért az általános óvintézkedések és higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak,

lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet!

Hasznos linkek

Oltási regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

A vakcina-regisztráció lekérdezésének elérhetősége: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Oltásfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Probléma a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban: bejelenthető a magyarorszag.hu-n az Ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen egy kormányablakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×