INFORÁDIÓ
2021. augusztus 3. kedd
Hermina

ficzere andrea

magyar kórházszövetség

onkológia

szűrővizsgálat

Ficzere Andrea, az Uzsoki úti kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség új elnöke a szövetség XXXI. kongresszusán Egerben 2019. április 10-én.

Kórházszövetség: újabb betegroham jön az intézményekben

Infostart / InfoRádió - Tatár Tímea

Újraindulnak csütörtöktől a megelőzést szolgáló, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok – jelentette be közösségi oldalán Kásler Miklós miniszter. A Magyar Kórházszövetség szerint már nagyon várták ezt a döntést, az intézmények felkészültek az érintettek fogadására.

A diagnosztikai egységek felkészültek a szűrővizsgálatok újraindítására, és azok a járó- és fekvőbeteg részlegek is be tudnak kapcsolódni, ahol a Covid-ellátás nem jelent különösen nagy terhet – mondta el az InfoRádiónak Ficzere Andrea.

A Magyar Kórházszövetség elnöke hozzátette, értelemszerűen

az elektív ellátások beindítása fokozatosan kell hogy történjen,

hiszen megfelelő kapacitásokkal kell rendelkezniük az esetleges covidos vagy poszt-Covid tünetekkel jelentkező betegek vizsgálatára és kezelésére is.

Arról, hogy milyen ütemben fognak beérkezni a betegek, a kórházszövetség elnöke egyelőre nem tudott nyilatkozni, de biztosra veszi, hogy valamennyi idő el fog telni, mire hasinló érdeklődés lesz, mint a pandémia előtt. De mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy aki szűrővizsgálatra érkezik, minél hamarabb megvizsgálják, és ami ennél is fontosabb: ha daganatot szűrtek ki, meg is kapja az adott beteg az ellátást – hangsúlyozta a szakember.

Az emberi erőforrások minisztere azt is bejelentette, hogy május 3-tól újraindul az egynapos sebészeti ellátás. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint mivel csökken a kórházakban kezelt covidos betegek száma, így várható, hogy belátható időn belül újra elindulhat az elektív ellátás a járó- és fekvőbeteg-ellátó osztályokon is.

Ficzere Andrea megjegyezte: sok olyan beteg van, aki alig várta, hogy a járvány elmúljon, és elkezdődjön az ellátása, ezért ez hosszabb időt fog igénybe venni. Ezért fontos, hogy majd a kórházakban lévő kapacitásokat most erre fordítsák.

A kórházszövetség elnöke szerint az orvosok már nagyon várják, hogy eredeti szakterületükön dolgozhassanak. Ugyanakkor komoly tanulsággal szolgálhatott az elmúlt egy év, miután az érintettek beleláthattak a többi szakma munkájába. Csapatot alkottak és közösen dolgoztak egy ügyért, emiatt

megértőbbek lesznek egymás iránt, és gördülékenyebbé válhat a betegellátás az intézményeken belül.

Ficzere Andrea hozzátette: biztos, hogy kell majd pihenési időt biztosítani, viszont ahogy a betegellátás sikeressége nő, és ahogy egyre több a gyógyult beteg, az egyfajta erőt is ad számukra, hogy sikerrel tudták a munkájukat végezni. Ugyanakkor fontos, hogy a Covid-osztályokon életekért küzdő kollégák különös odafigyelést kapjanak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kapcsolódó hang

Kórházszövetség: gördülékenyebb lesz az intézményeken belül az ellátás
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018