INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

ficzere andrea

2022.01.20. 14:37

Kórházszövetség: hónapok kellenek most a várólisták csökkentéséhez is

Jelentősen nőttek a kórházi várólisták, de a 12 miliárdos többlettámogatásból a következő időszakban sok műtétet pótolhatnak – mondta Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Azt reméli, hogy most felfutó ötödik járványhullámban bár több betegre számítanak, de talán kevesebben szorulnak majd intenzív osztályos kezelésre.
2021.12.13. 12:23

Kórházszövetség: a szakemberhiány problémája rövid távon nem lesz megoldva

Az egészségügyi ellátás védelmi rendszerré vált a koronavírus-járvány alatt, amit figyelembe kell venni a jövő tervezésekor, ezt szem előtt tartva kell meghatározni az aktív, a krónikus és az ápolási feladatokra kijelölt ágyak számát – nyilatkozta Ficzere Andrea a Világgazdaságnak.
2021.11.12. 06:00

Kiderült, melyik az a két betegségkör, ahol nem lehet halasztani az ellátást

Megyénként a Covid-ellátást biztosító kórházak ágyszámának összesen 20 százalékát kell felszabadítani, ha ezen felül belefér, az intézmények továbbra is elvégezhetik a halasztható műtéteket – részletezte érdeklődésünkre a friss rendelkezéseket Ficzere Andrea, a Kórházszövetség elnöke.
2021.07.15. 06:00

Ficzere Andrea a poszt-Covidról: senkit nem szeretnénk megijeszteni

Ficzere Andrea szerint fizikálisan és mentálisan is megújulásra van szükségük az egészségügyi ágazatban dolgozóknak, akik közül sokakat érintenek a poszt-Covid tünetek, ezért A Fogjunk Össze Alapítvány olyan foglalkozások szervezésébe kezd, amely koronavírusos fertőzötteket kezelő egészségügyi dolgozókat segít.
2021.06.24. 07:43

Kórházszövetség: plusz források és több megbecsülés

A 90 éves Magyar Kórházszövetség a 33. háromnapos, zártkörű, csak a szakma számára nyilvános kongresszusa után egy több pontból álló állásfoglalást hozott nyilvánosságra, többek között arról, hogy külön finanszírozása lenne szükség a várólisták csökkentéséhez – számolt be az InfoRádiónak a szervezet elnöke.
2021.04.29. 15:06

Kórházszövetség: újabb betegroham jön az intézményekben

Újraindulnak csütörtöktől a megelőzést szolgáló, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok – jelentette be közösségi oldalán Kásler Miklós miniszter. A Magyar Kórházszövetség szerint már nagyon várták ezt a döntést, az intézmények felkészültek az érintettek fogadására.
2021.03.30. 21:49

Ficzere Andrea: Csak akkor tudjuk a személyzetet biztosítani, ha csökkenteni tudjuk a beáramló betegek számát

„Az a kérdés, van-e kellő személyzet arra, hogy a beteget megfelelő szinten ápoljuk. A lélegeztetőgép és a gyógyszer mellé szakember is kell” – mondta Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában, de beszélt a Covid-ellátás nehézségeiről, az újraindulás feladatairól és arról is, hogy miért tért vissza a társadalom empátiája.
2020.11.13. 15:01

Haldokló beteghez be lehet menni a kórházba - szigorú feltételek mellett

A kórházi látogatási tilalom ellenére is el lehet búcsúzni a haldokló családtagtól - közölte az országos tisztifőorvos. A Magyar Kórházszövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta: a koronavírus-gyanús vagy igazolt fertőzött látogatásakor kötelező a védőöltözet, amit a kórház biztosít.
2020.01.16. 10:07

Nem azt kéri a Kórházszövetség, amit a kormány adna

Műszerekre és az intézmények feladatellátásának átalakítására van szükség a kórterem-felújítás helyett - így reagált a miniszterelnök bejelentéseire a Kórházszövetség elnöke. Ficzere Andrea Az InfoRádióban elmondta, a kórházak adósságának újratermelését például a pluszköltségek finanszírozásával lehetne megállítani.
2019.09.25. 13:11

Hiánypótló csúcskészülékkel gazdagodott az Uzsoki

Több mint egymilliárd forint értékben kapott orvostechnológiai és informatikai eszközöket, köztük egy új sugárterápiás készüléket az Uzsoki utcai Kórház az Egészséges Budapest Programban.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018