eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Vásárló egy könyvesboltban a szinte teljesen elnéptelenedett nyíregyházi Nyír Plaza Bevásárlóközpontban 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének lelassításához fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Így vásárolhatunk szerdától

Új intézkedések léptek életbe szerdán, miután már beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást. A boltok gyorsan reagáltak is az újranyitási lehetőségre.

Orbán Viktor jelentette be kedden délután, hogy beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, így elkezdődhet az újraindítás. Szerdától már hatályos a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály.

Ennek értelmében

  • a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.
  • az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • a vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Az eddig zárva lévő üzletek közül többen jelezték is, hogy kinyitnak - derül ki a Portfolio összeállításából.

A Euronics a 10 négyzetméterenkénti egy fős létszámkorlátozás és rendszeres, fokozott fertőtlenítés mellett április 7-től ismét rendes nyitvatartási időben várja a vásárlókat 68 boltjában – jelentette be a vállalat.

A Media Markt a biztonsági előírások betartása mellett szerdától újra várják a vásárlókat.

Az IKEA azt írja: „jelenleg felkészítjük áruházainkat arra, hogy a lehető legbiztonságosabban megnyissuk azokat. Hamarosan tájékoztatunk arról, hogy mikor, milyen biztonsági intézkedésekkel nyitjuk meg áruházainkat.” Vagyis a svéd bútorüzletbe még nem érdemes elindulni.

A Jysk is kinyitja üzleteit a megszokott nyitvatartással. Az üzletekben 10 négyzetméterenként 1 vásárló tartózkodhat majd.

A Hervis a megszokott nyitva tartás mellett várják a vásárlóit.

Az XXXLutz újranyitásának dátuma még nem derült ki. A H&M, a Deichmann, a Reserved, a Decathlon, a CCC és a nemzetközi ruhaboltok többsége nem jelentett be semmit.

Sok fodrászat, ékszerbolt, biobolt és kozmetikus is újra várja a vendégeket.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×