eur:
393.58
usd:
368.74
bux:
65802.09
2024. április 23. kedd Béla
Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a XVIII. kerületi Ipacsfa utcában épülő Logisztikai és Szolgáltató Központról tartott sajtótájékoztatón az FKF Nonprofit Zrt. XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában 2020. február 19-én. A főváros több mint 1,8 milliárd forintot biztosít saját forrásból az egykori Cséry-telep egy részének kármentesítésére.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb ágazat bénulhat meg a járvány miatt

A főváros azt kéri, bővítsék a veszélyeztetett ágazatok sorát.

138 embert oltottak be a metró- és a villamos-közlekedésben - mondta Tüttő Kata az ATV műsorában. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes közölte: csak az üzemirányítókat oltották be, de további ezrek oltására lenne szükség a tömegközlekedés biztonságos üzemeltetéséhez.

A tömegközlekedés a legkritikusabb ágazat, de a temetkezési cégnél is gond lehet - mondta a politikus. Jelezte, hogy a halottak elszállítása ugyanis nagy terhet ró az oltás nélküli dolgozókra. Nagyobb a megfertőződés esélye a koronavírusos elhunytak szállítása esetén, ráadásul kevesen vállalják ezt a munkát - tette hozzá Tüttő.

A temetkezésnél sincs tartalék, ezért náluk is kialakulhat probléma, ha nem lesz sürgősen oltásuk.

Ezért azt kérik a kormánytól, hogy a veszélyeztetett ágazatok között őket is vegyék előre az oltási sorrendben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×