eur:
393.8
usd:
369.06
bux:
65831.85
2024. április 23. kedd Béla
Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egy percre megáll az élet Budapesten a koronavírus áldozataira emlékezve

Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez: jövő szerdán délben egy perc némasággal emlékezik meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a pandémia következményeit – közölte a főpolgármester Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írja: szerda délben egy percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, ezzel osztozva azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány. Ezzel a gesztussal szeretnék megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal: orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek és azoknak, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városokat és Magyarországot.

A főpolgármester kiemelte, hogy

"az emlékezés és a hála gesztusai nem az egyre alpáribb hangú politikai viták felhangosítását, hanem éppen azok lehalkítását célozzák".

Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy aki teheti, március 24-én délben csatlakozzon az egyperces csend kezdeményezéshez, nem csak Budapesten.

Egy perc csend – Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán,...

Közzétette: Karácsony Gergely2021. március 21., vasárnap
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Az Európai Unió ellenálló képességét a Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború átvészelésében, és a gazdasági válság megelőzését olyan stratégiai politikáknak köszönhetjük, mint a SURE, a NextGenerationEU és a REPowerEU. E sikerek ellenére a válságok és más globális tendenciák hatással voltak Európa versenyképességére, amelyet most egy reformcsomaggal kell orvosolni – mondta el az Európai Parlamentben kedden tartott beszédében Ursula von der Leyen bizottsági elnök az Európai Tanács 2024. április 17-18-i rendkívüli ülésének következtetéseiről beszélve.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×