INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

közösségi közlekedés

bkk

jegy

utazás

A BKK elárulta, mi az, ami a kevesebbet utazóknak most igazán megéri

A BKK elárulta, mi az, ami a kevesebbet utazóknak most igazán megéri

Infostart

Az otthoni munkavégzés és a digitális oktatás bevezetésével jelentősen átalakultak az utazási szokások. Az alkalomszerű utazásokhoz is kiváló alternatíva lehet a közösségi közlekedés használata, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ehhez ajánl néhány jegyfajtát.

Számtalan élethelyzet adódik, amikor érdemes átgondolni, hogyan érjük el a nekünk legkedvezőbb módon az úti célt. A közösségi közlekedés a koronavírus-járvány ellenére egyetlen napra sem áll le, az utasok biztonsággal használhatják a járatokat – hangsúlyozza a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK igyekszik alternatívákat kínálni a vonaljegy és a havi bérlet sarokpontú skálán köztes megoldást keresőknek.

A gazdaságos 10-es gyűjtőjegy mellett a korábban elsősorban a turisták körében népszerű 24 órás jegyet is egyre többen veszik igénybe, hiszen van, amikor több úti célt kell elérni a városban, vagy többször szükséges átszállni. Ilyen esetekben ez a legkényelmesebb és legköltséghatékonyabb jegytípus.

Ha valaki egy nap több mint négy vonaljegyet használ, jobban megéri a 24 órás jegy 1650 forintért, hiszen ezzel a jeggyel egy teljes napig szabadon lehet utazni.

A nagyrészt otthonról dolgozóknak nyújt ugyanakkor

kiváló megoldást az 5/30 BKK napijegy, amely öt darab, egyenként 24 órára érvényes szelvényt tartalmaz 4550 forintért.

Ha valaki tudja, hogy egy hónapban öt alkalomnál többször nem használná a közösségi közlekedést, ezzel a jegyfajtával 30 napon belül megválaszthatja az öt teljes napot, amikor utazni szeretne.

A 350 forintos vonaljegyen túl tehát számos olyan jegytípus van még, amely az ügyfelek egyedi utazási igényeihez igazodik – teszik hozzá. Az alkalmi utazásra szóló vonaljegyek és napijegyek, valamint az utazási feltételek itt érthetők el.

Ismételtem megjegyezik, érdemes a jegyet elővételben megvásárolni, hiszen a koronavírus-járvány miatt a járművezetőknél jelenleg erre nincs lehetőség. A 24 órás jegy a mobiljegy-alkalmazáson keresztül is megvásárolható.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018