eur:
392.73
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Egészségügyi alkalmazott egy antigén gyorstesztet elemez a torinói Cottolengo kórházban, ahol megkezdték a dolgozók és a látogatók tesztelését a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrésére 2020. december 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Hétfői adatok: csökkenés csökkenés után

Az aktív fertőzöttek száma már kevesebb, mint 92 ezer, de megint elhunyt 54 újabb beteg.

1124 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - a vasárnapi adat 1307 volt -, ezzel 368 710 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 54 többségében idős, krónikus beteg - héttel kevesebb, mint egy nappal korábban -, így az elhunytak száma 12 578 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 264 260 fő - mintegy 1300 a napi gyógyultszám -, az aktív fertőzötteké 91 872 főre csökkent - 222-vel.

3682 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - 120-as növekmény -, közülük 273-an vannak lélegeztetőgépen, 5-tel többen mint a vasárnapi adatközléskor.

Fertőzési adatok megyénként - Koronavírus.gov.hu
Fertőzési adatok megyénként - Koronavírus.gov.hu

Még több grafikon és adat a Worldometers adatbázisában!

Eddig 237 872 fő kapott oltást, közülük 61 266 fő már a második oltását is megkapta.

Mint a Koronavírus.gov.hu portálról kiderül, az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, az elmúlt napokban az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások. Február első hetében a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos fogja keresni ezekben a napokban. Az e hétre tervezett oltásokat az oltási munkacsoportnak azonban át kell tervezni, mert vasárnap az ígért 18 ezer adag vakcina helyett kevesebb, mint 11 ezer adag érkezett a Modernától. Az oltási munkacsoport hétfői ülésén dönt az e heti oltási terv módosításáról. Ahogy azt ígértnél kevesebb Moderna-vakcina szállítmány is jelzi, a brüsszeli vakcinabeszerzés teljesen kiszámíthatatlan és kevés vakcina érkezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×