eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk
A Fábián család Tarnóczy Zalán oktató online funkcionális tréningfoglalkozásának gyakorlatait végzi nyíregyházi házukban 2020. március 30-án. A gyakorlatokat a Mozdulj Nyíregyháza programban regisztráltak az otthonukban végezhetik.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

A karanténszokásokból új életforma lesz

A Samsung több mint tízezer felhasználó megkérdezésével végzett felmérése megmutatja, miként változott az európaiak otthoni életvitele a világjárvány alatt.

Megváltozott a karantén hatására az, ahogy az emberek az otthonaikra tekintenek, az európai háztartásokban például a korábbinál tízszer nagyobb eséllyel költenek okostechnológiára vagy berendezési tárgyakra, mint drága ruhákra – mondta az InfoRádiónak Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. Hozzátette, ez azért lehet, mert ezek a tárgyak javítják az érzelmi és mentális egészségünket az otthon töltött idő alatt, és az önkifejezésben is nagyobb szerepet kapott az életterünk azzal, hogy virtuálisan sokkal több embert engedünk be az otthonunkba, mint a járvány előtt.

Az otthoni időtöltés is átalakult Samu Zsófia elmondása szerint.

Az európaiak 41 százaléka végez olyan tevékenységet otthonában, amit a pandémia előtt nem,

és úgy tűnik, ezek a szokások tartósan velünk maradnak. A megkérdezettek hatvan százaléka szeretné jövő ilyenkor is folytatni a megkezdett, sok esetben online otthoni edzéseket. A Samsung kommunikációs vezetője kiemelte, hogy ehhez sok esetben meg is szerezték a kiegészítő eszközöket, az okosórákat, aktivitásmérőket, illetve a kutatásban részt vevők azt nyilatkozták, hogy tervezik ezek megvételét. A válaszadók háromnegyede folytatná új hobbiját a későbbiekben.

Samu Zsófia szerint az adatok azt mutatják, hogy az otthon szerepének felértékelődése, az okoseszközök még sokoldalúbb felhasználása vagy a videohívásokhoz, szórakoztatáshoz használt képernyők méretének növekedése Európában mindenhol jellemző. Az első hullám által erősen sújtott Spanyolországban például a válaszadók háromnegyede azt mondta, hogy most már teljesen ráhangolódott az otthonmaradásra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×