eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása az unióban - a nap hírei

Egy nap alatt újabb 698 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 96 beteg halt meg. 70 éves elmaradást kellett behozni az egészségügyben - mondta évértékelőjében az emberi erőforrások minisztere.

Megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása az uniós tagállamokban. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát. Kulcsár Andrea a Dél-pesti Centrumkórház oltóközpontjának vezetője elmondta, hogy folyamatosan oltják a egészségügyi dolgozóit a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinával, és eddig senkinél nem jelentkeztek egészségügyi problémák.

Egy nap alatt újabb 698 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 96 többségében idős, krónikus beteg halt meg a szövődményekben, az elhunytak száma 9047-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 176 ezret.

Hétfőtől újra kinyithatnak a piacok, a trafikok és a fodrászatok Szlovéniában. A kormány ugyanakkor január 5-ig meghosszabbította a mozikra és a kulturális intézményekre vonatkozó nyitvatartási tilalmat, valamint a vallási szertartások korlátozását.

Új, belföldi eredetű koronavírus-fertőzéses esetek felbukkanása miatt szigorításokat vezettek be a hétvégén Pekingben. Pénteken a kínai főváros északkeleti kerületéből jelentettek több beteget. A városrészben mintegy 800 ezer emberen végeznek vírustesztet a további esetek mielőbbi kiszűrésére.

Új időszámítás kezdődik az egészségügyben, ahol 70 éves elmaradást kellett behozni - mondta évértékelő beszédében az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós Facebookon közzétett videójában kiemelte az orvosi és a szakdolgozói béremelési programot, a hálapénz megszüntetését és a létrejövő egészségügyi szolgálati jogviszonyt. A tárcavezető fontosnak nevezte a közszférában dolgozók megbecsülését is és beszélt a sportot támogató intézkedésekről.

Jövőre 2010-hez képest több mint két és félszeresére 2.600 milliárd forintra nő a családok támogatására szánt költségvetési források összege - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin kiemelte: a legnépszerűbb továbbra is a babaváró támogatás, amelyet eddig 130 ezer házaspár igényelt.

Összesen 74 újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A tárca közlése szerint a kormány 82 milliárd forintot biztosít újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére. A tervezhető gyorsforgalmi fejlesztések közé tartozik az M2-es autópálya Vác utáni folytatása egészen az országhatárig.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×